Week #5: Vloggen en veranderen

Posted in Afvallen, Lifestyle

Jahoor, ook ik mag me tegenwoordig een vlogger noemen. Op veler verzoek nam ik EINDELIJK eens een filmpje op. Ook ging ik he-le-maal los met diëten en ontdekte ik een hele nieuwe kant van mezelf. Lees je mee?

Vloggen
Ja, ik weet niet goed wat ik van vloggen vind. Het voelt simpelweg héél onnatuurlijk om tegen je telefoon te praten terwijl er niemand om je heen is. Het is natuurlijk een extreme vorm van narcisme om filmpjes van jezelf te maken en deze vervolgens op het wereld wijde web te plaatsen zodat andere mensen jou kunnen horen praten. Toch heeft het ook een heel leuke kant en ik merk dat het me heel erg helpt bewuster met het afvallen bezig te zijn. Ik weet: ik ga straks een filmpje opnemen. Ik haat liegen. Als ik nu twee repen chocola opeet moet ik dat vertellen en dat wil ik liever niet. Fijn dus!

Culinaire prinses
Het bezig zijn met mijn gewicht dwingt me om creatief te zijn met eten. Ik gebruik de app Fatsecret, waarmee je kan meten hoeveel calorieën je binnen krijgt. Daarnaast vertelt de app je ook welk percentage van je voeding uit koolhydraten bestaat, welk percentage aan eiwitten en welk percentage aan vet. Heel handig om te zien of je een beetje gebalanceerd eet. Op dit moment mag ik van mezelf 1500 calorieën per dag. Ik heb zittend beroep en doe (nog) niet aan sport, dus behalve fietsen van en naar mijn werk en wat wandelen doe ik niet veel, 1500 calorieën zijn in dat geval voldoende.

Om terug te komen op eten: ik maak dingen waar ik nog nooit eerder van had gehoord én ik dwing mezelf dingen gewóón te proberen. Zo maakte ik maandag zoete aardappelstampot met rucola en zongedroogde tomaat (677 kcal) en woensdag zoete aardappeltortilla (zie afbeelding boven de blog, 750 kcal), omdat ik nog zoete aardappelen over had. Ik kan je zeggen, er ging een WERELD voor me open. Het eten smaakte heerlijk, ik was vol en voldaan en het is dan niet moeilijk om niet meer te snacken ’s avonds. Wil ik dat wel neem ik een appel of iets anders dat past in het aantal calorieën dat ik over heb. Het gaat, na één week dus top!

De vrijdagmiddagblues
Het enige moment dat ik soms even flink baal van mijn nieuwe levensstijl is vrijdagmiddag. Ik mis dan plotseling mijn wijn, sigaretten en chocola. Het lijkt dan even alsof de kroegen allemaal mijn naam roepen en alsof mijn ‘nieuwe’ leven zo saai is als een drie uur durende les wiskunde. Gelukkig kom ik na een kwartiertje meestal bij zinnen en realiseer ik me wat ik op dit moment aan het bereiken ben, hoe goed ik me op dit moment voel en als ik aan de kater denk die ik de volgende dag krijg van een paar uurtjes kroeg ben ik wel genezen. Geen dodelijke koppijn meer voor mij, amen. Het kan alleen wel zijn dat ik mezelf ‘vrijaf geef’ voor een paar momenten in het jaar en een kater dan maar op de koop toe neem.

Kort samengevat: het gaat GOEEEEHOED. Hieronder kan je mijn vlog bekijken waarin ik onder andere mijn gewicht onthul. Guys, don’t be to hard on me please! Het is de eerste keer dat ik iets dergelijks maak en ik vind het erg leuk! Laat je me weten wat je er van vond?

 

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Misschien vind je dit ook leuk