Week 4: Ik begin mezelf eindelijk te begrijpen

Posted in Afvallen, Persoonlijk

Hallo allemaal! Wat fijn dat je er bent. Voor de lezers die geen idee hebben welke serie ik quote: wat fijn dat je onder je steen vandaan bent gekomen om mijn blog te lezen! Ik weet het, ik ben laat. Maar wees niet bang, ik leef nog. Of ik nog steeds leef zonder sigaretten en drank? Dat lees je hieronder.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja. Ik houd het nog vol hoor. Ik moet ook zeggen dat het leven zonder roken en drinken niet meer een enorme uitdaging voor me lijkt, het gaat prima. Wel ben ik me in de afgelopen week beter gaan realiseren waarom ik deze reis ben gestart, en dat wil ik vandaag graag met jullie delen, het wordt dus een serieuze blog vandaag waarin ik mij kwetsbaar opstel. Voor alle mensen die zich afvragen waarom je zoiets ‘in godsnaam’ online deelt: het werkt voor mij therapeutisch, en als je het niet wilt lezen: wegklikken mag.

Waarom deze ‘reis?’
De afgelopen tien jaar zijn voor mij grotendeels niet makkelijk geweest. Ik denk dat het voor de meeste van jullie geen geheim is dat mijn moeder ernstig ziek is geweest en uiteindelijk is komen te overlijden. Hoewel dit alweer meer dan drie jaar geleden is, merk ik dat ik eigenlijk net pas grotendeels klaar ben met het verwerken van de afgelopen tien jaar. Ik wil niet uitweiden over andere nare dingen die in deze periode zijn gebeurd, maar er was altijd veel aan de hand in mijn jonge leven.  Ook durf ik wel te zeggen dat ik het handelen met al die moeilijke dingen in de afgelopen tien jaar niet altijd even goed heb aangepakt, ik wil ook hierover niet uitweiden, maar ik vind achteraf dat ik bepaalde zaken niet slim heb aangepakt en mezelf niet de tijd heb gegund dingen op een juiste manier te verwerken. Dat verklaart denk ik ook voor een groot deel de ‘reis’ die ik nu wil gaan maken, ik ben het zat om mezelf weg te cijferen en geen aandacht aan mezelf te besteden omdat ik die aandacht niet waard ben, het wordt tijd om de persoon te worden die ik wil zijn en mijn blik naar voren te richten. Het wordt tijd om mezelf te vergeven voor het verleden, alle nare herinneringen en het verdriet te begraven en me te richten op de toekomst: wie wil ik eigenlijk worden? Het roken en drinken laat ik wat los, in mijn ideale wereld doe ik het niet en dat gaat goed, maar het is, als ik eerlijk naar mezelf ben, niet waarom ik deze reis ben gestart. Ik wil de persoon worden op wie ik zelf trots kan zijn, en in die reis neem ik jullie graag mee.

In ieder geval geen koe
Tot zover het serieuze gedeelte. Nee, ik wil geen koe worden nee. Ik ben wel hard op weg om de titel Bertha 3 te mogen dragen. Hoewel het prima gaat met niet roken en drinken is de twee kilo die ik ooit afviel er weer bij gekomen en mag ik mijzelf wederom bekronen tot queen of Jojo. De laatste weken heb ik het verschrikkelijk druk met studeren. Zoals ik net schreef wil ik de persoon worden op wie ik trots kan zijn, en die dame heeft een HBO diploma op zak. Als het goed is mag ik die in januari 2019 in ontvangst nemen, maar dan moet ik wel doorgaan met punten verzamelen. Ik werk dus overdag vier dagen per week van negen tot vijf.  Daarnaast ga ik op dinsdagen naar school en werk nu elke avond ook aan school. Dat maakt dat ik 1) niet beweeg, 2) slecht eet want geen zin in koken en 3) nog dikker word. Gelukkig krijg ik het vanaf 6 februari rustiger en vanaf maandag 5 februari wil ik dan ook graag gezonder leven en mij focussen op gewicht verliezen, het (eind)doel is 15 kilo maar het zou fijn zijn als ik voordat april begint in ieder geval vijf kilo kwijt ben, dat lijkt me een realistisch eerste doel.

Maar HOE?!
Men doet tegenwoordig aan weight watchen, superfoods en fitgirlworden en ik zie door de bomen het slanke dennenbosje even niet meer. Daarom roep ik jullie hulp in. Wat werkt voor jullie? En wat is goed vol te houden? Ik zeg gelijk bij mijn oproep dat het voor mij niet te doen is om vier dagen per week in de sportschool te staan. Hooguit twee keer sporten per week is een optie, natuurlijk kan ik dat aanvullen met veel wandelen en fietsen, dat is snel geïnvesteerd. Vanaf maandag 5 februari ga ik dus afvallen. Ik ben van plan jullie mee te nemen in, JAWEL, video’s. Daarnaast komt er nog elke week een blog online over andere zaken. Zin in al? Ik wel!

Tot gauw, lieve lezers.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Misschien vind je dit ook leuk