Hoe ik het grandioos verklootte in week #3

Posted in Lifestyle, Persoonlijk

Surprise, surprise. Ik bleek weer eens de ruggengraat van een kwal te hebben toen het éventjes moeilijk werd. afgelopen zaterdag had ik een feestje van een goede vriend en hier rookte ik en dronk ik. Het is niet zo dat ik me volledig klem heb gezopen, maar ik voelde me de volgende ochtend alsof er drie treinen over me heen waren gereden omdat mijn lichaam nu eenmaal niet heel goed gaat op drank en drugs sigaretten. Hoewel ik niet heel blij was zondag, denk ik dat het goed is dat het is gebeurd. Ik weet nu namelijk meer dan eens 100% zeker: ik. wil. niet. meer.

Het ging zó goed
Ja, het ging de hele week eigenlijk ontzettend goed. Ik viel af, voelde me heerlijk en gezond, fietste en wandelde wat af en reduceerde het aantal miligram nicotone in mijn e-smoker (die ik gebruik i.p.v. sigaretten) naar 6 omdat ik het gevoel had dat ik daar klaar voor was. En toen werd het vrijdag was er ineens het weekend. Plots heb ik dan minder te doen en ik associeer het einde van de week nog steeds met een gezellig sigaretje en een wijntje. De realisatie dat dit er nu niet in zat sloeg ineens in als een bom en ik voelde me verschrikkelijk down. Ik had wat tegenslagen gehad die studiegerelateerd zijn en liep de hele week al wat gestrest rond. Mijn leven vind ik nog steeds een beetje saai zonder roken en alcohol en op dat moment, op die vrijdagmiddag, voelde het alsof ik het toppunt van saaiheid had bereikt. Alsof mijn leven een marathonuitzending was geworden van boeken tv. Toch besloot ik door te zetten en ik keek gezellig een film met de man om vervolgens gezond en wel mijn bed in te duiken.

And then there was saturday
Op zaterdagochtend stapte ik met een verkeerd been uit bed. Dat been was zo verkeerd dat het zo mogelijk fout in de oorlog was. Ik rende naar beneden, zocht mijn toevlucht in het pakje sigaretten dat al weken in de kast lag en stak een sigaret op. Daarmee gooide ik binnen tien seconden drie weken moeite en hard werken het raam uit. Op dat moment kon het me éven niks meer schelen, ik besloot mezelf ‘vrij’ te geven voor die dag. De dag werd druk en gezellig. Ik shopte kleding want ik was afgevallen, dronk een kop koffie met twee hele lieve mensen die ik weinig zie en ging daarna richting feest. In de namiddag én avond borrelde ik gezellig, eerst bij vrienden, daarna op een feest. Er gingen wat biertjes, wijntjes en sigaretten doorheen en ik heb me geen moment verveeld of mijn leven saai gevonden. Ik voelde me onoverwinnelijk en dacht net voor ik in slaap val nog: hoe slecht kan dit nu eigenlijk zijn?

Let niet op mijn hoofd. Ik wist niet wat ik van dit blouseje vond.

And then there was sunday
Toen ik wakker werd op zondag werd ik overspoeld door drie dingen: schuldgevoel (omdat ik wéér iets niet had volgehouden), een enorm zere keel van het roken en misselijkheid van de drankjes (en dat terwijl ik niet eens héél veel heb gedronken). Hoewel de avond supergezellig was, realiseerde ik me meteen dat ik het vast nét zo leuk gehad zonder drank en sigaretten en dat het gevoel van brakheid dat ik ervoer JUIST hetgeen was waar ik afscheid van wilde nemen. Zoals ik eerder schreef, mijn lichaam kan simpelweg niet tegen alcohol en alles wat er in een sigaret zit, dat heb ik me nog maar eens gerealiseerd. Moraal van het verhaal: ik had deze setback even nodig, om me weer voor de volle 100% te focussen op mijn doel: een gezond lichaam, waar ik blij mee ben. Deze keer ga ik niet deze terugslag gebruiken als een excuus om er dan maar helemaal mee op te houden, ik ga door! En als ik weer eens een moment van zwakte heb, hoef ik alleen maar te kijken naar de foto die ik maakte toen ik me brak voelde om zeker te weten: dat, nooooit meer.

Nooit meer brak: volle kracht vooruit!

 

Wil je niks missen van mijn reis naar gezondheid? Volg me dan op instagram.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Misschien vind je dit ook leuk