Week 2: Time to hit the gym

Posted in Afvallen, Persoonlijk

Jahoor, week 2 van mijn nieuwe, gezonde en geordende leven zit er op. Ik begin steeds meer te wennen aan nieuwe rituelen en neem van oude afscheid. Ik sta niet meer slaapdronken aan een sigaret te lurken, maar stap na het horen van mijn wekker gelijk onder de douche om vervolgens van een gezond ontbijt te genieten. Een aangename verandering. Hoewel het leven zonder drank en sigaretten me vrij goed lijkt af te gaan heb ik ook mijn moeilijke momenten. Ook ben ik me in de afgelopen week gaan realiseren dat ik er écht niet meer omheen kan: ik zal moeten gaan sporten.

Sport en ik
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik heb de hand-oog coördinatie van een dronken nijlpaard. Ik ben lomp, ren niet snel en ben onwaarschijnlijk onhandig. Ik brak in 2017 mijn voet omdat ik voor de buis aan het juichen was voor mijn favoriete voetbalteam. Ik bedoel maar. Toch zal ik er weer aan moeten geloven. Het leven zonder sigaretten en drank doet mijn lijf goed, maar de kilo’s gaan er niet als vanzelf af. Iedere ochtend overnight oats weghappen is goed te doen, maar dezelfde oats zullen er ook weer afgetraind moeten worden, wil ik eindelijk eens gelukkig zijn met mezelf. Hoog tijd om een sport te kiezen die ik leuk vind, goed kan volhouden én die de kilo’s van mijn voluptueuze lichaampje zal doen verdwijnen. Vroegah (10 jaar geleden) was ik lid van een voetbalclub en speelde ik met veel plezier bij een team waar ze zonder moeite een dronken nijlpaard verwelkomden. Zo’n team zoek ik weer. Overigens ook een team dat het goed vind dat ik spa rood drink tijdens de derde helft.  Ik houd jullie op de hoogte van mijn voetbalsollicitaties. Ook heb ik squash ontdekt. Vorige week zaterdag heb ik dit spelletje voor het eerst gespeeld met vriendlief en hoewel ik bijna mijn racket en een aantal lichten op de baan gesloopt heb vond ik het een leuk en intensief spelletje. Voor herhaling vatbaar! Mocht dit alles toch niks worden is er altijd nog Evy, dé hardloopgoeroe van Vlaanderen. Die altijd fier op me is en me nooit in de steek laat. Er bestaat tegenwoordig een app van Evy waarmee je je hardloopskills geleidelijk mee kan opbouwen, super handig!

Kijk mij schattig zijn.

 

Soms heb ik zin om iemand te slaan
Ja, soms wel. Dat doe ik natuurlijk niet, want dat zou stom zijn. Ik heb soms verschrikkelijk veel zin in een sigaret, en dan komt de junk in mij weer naar boven. Hoewel ik wéét dat er allemaal gekke stoffen in een sigaret zitten en dat je er verschrikkelijk ziek van kan worden, vind ik het moeilijk het resoluut uit mijn leven te bannen. Er is altijd een stemmetje in mijn achterhoofd aanwezig die fluistert: eentje kan, eentje mag. Ik moet zeggen dat het voor nu wel vrij goed gaat. Ik gebruik een e-smoker (alleen ’s middags, ik neem deze niet mee naar mijn werk) en dit haalt het ‘scherpe randje’ er wel af. Ook het drinken gaat deze week iets moeilijker dan in de eerste week. Ik heb na een week werken, studeren en huishouden gewoon vreselijk veel zin in een paar wijntjes en wat feest. Jammer genoeg past dat even niet bij rust, orde en regelmaat.

Al met al gaat het aardig, maar ik juich nog niet te snel. Mijn nieuwe leven bevalt me, maar er zal gesport moeten worden om mijn streefgewicht te behalen. Het lijkt me zó fijn als ik over een paar maanden van iedereen te horen krijg: tjeuzes, wat zie jíj er goed uit. En dat ik dat dan, voor het eerst in mijn leven, zelf ook daadwerkelijk voel.

Niks missen van mijn struggles? Volg me dan op instagram. Hebben jullie nog beweegtips?

 

 

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Misschien vind je dit ook leuk