Week 1: Hoe houd ik dit vol?!

Posted in Lifestyle, Persoonlijk

Ja, week 1 van mijn nieuwe, rustige, kalme leven zit er op. De vraag die de afgelopen 7 dagen regelmatig naar boven is komen borrelen staat in de titel van deze blogpost: hoe houdt ik dit in hemelsnaam vol? Rust orde en regelmaat is goed voor de mens, dat merk ik aan alles in mijn lichaam. Het is alleen wel érg rustig, iets wat ik niet gewend ben. Hoe ik probeerde te wennen aan deze rust lezen jullie hier onder.

Ik ben een JUNK
Ja, ik ben er wederom achter gekomen dat ik een echte junk ben als het gaat om roken. Ik vind mijn leven zonder sigaret kut, saai, belachelijk en niet leuk. Althans, nu. Ik weet heus dat als ik het niet-roken blijf volhouden dat het vanzelf prettiger en fijner wordt. Dingen als de trap opklimmen zonder hijgen, je niet meer hoeven afvragen of je niet naar rook meurt als je iemand aanspreekt en niet te vergeten het reduceren van de kans op het krijgen van ziektes als kanker en COPD zijn een aangename verandering in ieders leven. Toch vind ik het nu maar saai zonder sigaret. Wat natuurlijk ook als een tang op een varken slaat. Het is niet zo dat er een strijkorkest begint te spelen of dat Simon Keizer met ontbloot bovenlijf de kamer binnen komt dansen als ik een sigaret op steek. Kortom: volhouden. Het wordt makkelijker, de kop is er af.

Ik houd van niet drinken
Hoe snel ik een sigaret zou accepteren om weer dat heerlijke ontspannende gevoel te ervaren van de nicotine die mijn lichaam binnen komt, een wijntje zou ik even snel weigeren. Ik vind het heerlijk om fris op te staan want als ik heb gedronken voel ik me toch altijd ‘anders’. Dat ‘anders’ varieert van Brak met de hoofdletter B: in deze staat kruip ik het liefst in een hoekje als een kat die een plekje zoekt om rustig dood te gaan. Niemand wil dit voelen en vaak vind ik het het feestje niet waard om zo brak te zijn. Ook is er een andere, ondefinieerbare staat waarin ik verkeer als ik een wijntje of 2, 3 op heb. Ik ben niet brak, maar mijn buik is opgeblazen, ik ben minder scherp en ik voel me ‘meh’. Mijn lichaam trekt alcohol gewoon erg slecht, waarschijnlijk door de middenrifbreuk die ik heb. Het is heel fijn om hier geen last voor te hebben: niet drinken is easy peasy.

Eten: mijn favoriete hobby
Oh eten, wat vind ik dát leuk. Ik vind BIJNA alles lekker en dat is me aan te zien. Iedere keer als ik in een pashokje sta en mijn half naakte lichaam onder een TL buis mag aanschouwen wil ik het liefst heel hard in huilen uitbarsten. Misschien lijkt het voor sommige mensen overdreven, maar ik ben onwaarschijnlijk onzeker over hoe ik er op dit moment uit zie. Dat is 100 procent mijn eigen schuld. Ik kan natuurlijk mijn trage stofwisseling te schuld geven, maar dat zou te makkelijk zijn. Ik ben slim genoeg om me te realiseren dat elk pondje door het mondje gaat. Dat moet dus even anders. De afgelopen week ben ik begonnen met steviger ontbijten: ik maak iedere avond overnight oats. Dit doe ik met ongezoete alpro soya en een beetje kaneel. ’s Ochtends mik ik er nog wat noten bij en voila: mijn ontbijt is klaar. Ik vind het makkelijk dat ik het in de avond kan klaar maken, dat geeft ’s Ochtends wat rust. Ook drink ik er een groene smoothie bij van de jumbo met boerenkool, spinazie en avocado. Gegarandeerd dat ik tot 12 uur geen trek meer heb!

Tot nu toe ben ik nog niet afgevallen, maar al met al vind ik het best goed gaan. Ik zal nog wat moeten wennen aan de rust in mijn leven en misschien is het tijd weer een leuke sport uit te kiezen. Hierover meer in een volgende blog. Voor nu, thanks for reading en see you soon! Wil je op de hoogte blijven van mijn vorderingen? Volg me op instagram.

 

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Misschien vind je dit ook leuk