Hallo nieuw begin

Posted in Persoonlijk

2018 is net om de hoek komen kijken en dat kwam mij perfect uit. Ik had een stok achter de deur nodig om een aantal beslissingen in mijn leven te maken waar ik meer dan achter sta. Die beslissingen hebben allemaal te maken met een zin die vorig jaar al eens uit mijn mond kwam: ‘Zou ik niet iets meer van mijn leven genieten als ik iets minder een levensgenieter ben?’

In 2017 stopte ik 3 maanden met roken en drinken. Ik kan om die reden volmondig ja antwoorden op de vraag die ik zojuist stelde. Ik hervond energie die ik al jaren kwijt was, was plots niet meer ziek en genoot optimaal van alles dat ik meemaakte. Jammer genoeg viel ik in de zomer weer terug in oude gewoontes en hoewel ik er beslist geen potje van maakte, ik rookte zo ongeveer 10 sigaretten per dag en dronk alleen op feestjes, merk ik dat mijn lichaam dolgraag rust orde en regelmaat wil. Ik ben jammer genoeg nu eenmaal snel ziek, heb een zwakke weerstand en weet dondersgoed dat alcohol en roken zeer slecht is voor je lichaam. Dit past niet meer in mijn leven van nu. Ik wil dingen bereiken en me klaar maken voor het grote mensen leven. De reden dat ik onlangs besloot: ik ga het even helemaal anders doen.

2018 wordt voor mij een nuchter, sigaretloos jaar. Althans, dat word een deel van de challenge. Graag neem ik jullie mee in mijn weg naar gezondheid, mijn weg naar een volmaakt en gelukkig leven. Naast het compleet stoppen met roken en drinken wil ik namelijk óók gezond eten en rust en orde creëren in de chaos die mijn leven heet. Er moet een huis gekocht worden, er zal bespaart moeten worden en wellicht moeten we ook eens denken aan een geregistreerd partnerschap of trouwen. Er moet een diploma gehaald worden én ik wil beter worden in fotograferen. Iedere week kunnen jullie een blog of een vlog (wat zouden jullie eigenlijk leuker vinden?) verwachten over hoe ik het volhoud en hoe ik me voel, en over wat er volgens mij nog ontbreekt in mijn fijne, rustige leventje. Lezen jullie mee? Ik kan niet wachten!

Willen jullie niks missen? Volg me dan op instagram.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Misschien vind je dit ook leuk