Waarom lukt mijn leven niet?

Posted in Lifestyle, Persoonlijk

Over drie maanden, op 17 februari is het 26 jaar geleden dat ik ter wereld kwam. Waar ik eerder altijd uit keek naar mijn verjaardag met slingers, kadootjes, familie en vrienden merk ik nu dat ik liever een rem op mijn leven zou zetten. Niet alleen omdat ouder worden gewoon minder leuk is wanneer je groter wordt, nee, omdat ik het gevoel heb dat ik zo verdomd weinig heb bereikt in mijn leven. Ik vraag mezelf steeds meer af de laatste tijd: waarom lukt mijn leven niet?

Hoewel ik niet ergens in een drugshol leef, waar ik mijn aderen verwoest en mijn leven uit mijn handen voel glippen ben ik niet blij met de plek waar mijn leven op dit moment is. Ja, ik heb een leuke baan, een hele lieve vriend en een ontzettend fijne familie- en vriendenkring om me heen met mensen waar ik zielsveel van houd. Toch ben ik niet tevreden. Wat heb ik nou eigenlijk in mijn leven gedaan om mijn successen te bereiken?

Ik studeer inmiddels al vijf jaar en nog hangt er geen HBO diploma aan mijn muur. Sterker nog, ik kwam nooit verder dan de HAVO en mijn propedeuse. Het is een dingetje, die studie van mij. Overal om me heen hoor ik niets anders dan: ‘Je gaat het toch wel afmaken hè?’ JAAHAA, denk ik dan. Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel ik durf te zeggen dat ik een grote algemene ontwikkeling bezit, ben geen studeertalent. Ik vind school ontzettend moeilijk en als ik voor een theoretisch vak moet leren haal ik vaak met hard studeren krap aan een voldoende. Mijn spanningsboog bij het volgen van colleges is zo groot als een muis met een groeistoornis. Ik doe er verdomme te weinig aan, en dit moet écht een keer veranderen. Ik wil dat diploma binnen harken en tegen iedereen kunnen zeggen: ‘ZIE JE WEL. Ik haalde het!’

Naast het niet slagen in het halen van mijn diploma ben ik nog steeds zo’n tien kilo te zwaar, heb ik naast het bloggen niet een fantastisch leuke hobby die ik graag uitoefen en waar ik goed in ben en ben ik een ramp in het sparen van geld. Ik wil dat mijn familie en mijn liefde trots op mij kan zijn, maar als ik al niet trots ben op mezelf, hoe kunnen zij dat dan zijn? Ik moet eerlijk toegeven dat ik de laatste paar jaren me hier niet heel druk om heb gemaakt, omdat ik vooral met andere mensen bezig was. En nu ik eindelijk tijd heb voor mezelf denk ik alleen maar: HOLD THE PHONE. Help, ik ben al bijna zesentwintig.

Ik zou zo graag succesvol willen zijn in het leven, maar wat is nou eigenlijk succes voor mij en hoe kan ik dat gaan bereiken? Ik denk dat ik mijn blog heb opgericht met al deze vragen in mijn hoofd, en nu, na een maand of twee online te zijn kan ik concluderen dat het me wel degelijk helpt mijn hersenspinsels de wereld in te slingeren. Het motiveert me immers na te denken over mijn persoonlijke successen. Tot nu vond ik het zo moeilijk de draad op te pakken en er volledig voor te gaan, maar nu wil ik het doen. Voor 2017 ga ik vier grote doelen stellen die ik met jullie regelmatig ga bespreken. Hoewel ik voor sommige uiteraard al goed bezig bén, komen er een aantal bij. Na een tijdje denken ben ik uitgekomen op de volgende doelen in willekeurige volgorde:

1.Fotografie ontdekken.

Ik wil al heel lang iets met fotografie gaan doen. Nu heb ik besloten boeken erover te lezen en me te verdiepen in het onderwerp. Ook wil ik gaan sparen voor een spiegelreflexcamera om er uiteindelijk een toffe hobby van te maken.

2. Mijn studie HRM afronden

Ja, misschien wel het allerbelangrijkste doel van het lijstje. Hoe rot het ook is, ik zal er toch voor moeten gaan. Als ik mijn school eindelijk heb afgerond zal dat voor mij een last van tienduizenden kilo’s van mijn schouder betekenen.

3. Gezond etend, acoholloos en sportend door het leven

Zoals jullie altijd kunnen lezen in de rubriek ‘New Body Please’ ben ik sinds een tijdje bewuster bezig met voeding en sporten. Ik wil hier graag een positieve lijn in doortrekken. Afgelopen vrijdag dronk ik weer een wijntje, maar om eerlijk te zijn beviel dit absoluut niet goed. Ik wil daarom vanaf nu alcoholloos, gezond etend en sportief (geloof me, die laatste wordt een uitdaging) door het leven.

4. Mijn blog verder uitbreiden, op mijn manier

Ik merk dat ik enorm veel plezier heb in het bloggen. Wel wil ik er plezier in blijven houden. Dit betekend voor mij dat ik helaas niet meer dagelijks ga uploaden. Ik wil het streven zetten op drie keer per week. Wel wil ik meer leuke items maken, ook iets doen met video content en meer bezoekers trekken.

2017 word mijn jaar. Ik ga mijn leven laten lukken. Kom maar op.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Misschien vind je dit ook leuk