Grootste ergernissen tijdens het shoppen

Posted in Lifestyle

Soms wil je gewoon even lekker zeiken. Omdat het kan, omdat het oplucht en omdat het ook best een beetje leuk is. Gisteren was ik in de stad om kleding te kopen. Jullie konden eerder al lezen dat shoppen bepaald niet iets is waar ik cum laude op afgestudeerd ben. Naast het feit dat ik slecht ben in winkelen, wat voor een vrouw al naar genoeg is, zijn er een aantal dingen waar ik me telkens weer dood aan erger als ik op jacht naar nieuwe spullen ben. Vandaag deel ik met jullie mijn vijf grootste ergernissen tijdens het shoppen.

1. Ongeïnteresseerd personeel.

Oké, je hebt ervoor gekozen om in een winkel te gaan werken waar kleding wordt verkocht. Leg mij dan eens uit waarom je met je collega, die overigens aan de andere kant van de winkel staat, aan het converseren bent over je fan-tas-tische avond uit met je dispuut terwijl ik rondloop met een HELP-ik-weet-het-allemaal-niet-meer-blik op mijn gezicht. Die blik schreeuwt om hulp, niet om verhalen die ik niet wil horen.

computer-says-no

2. Veel te dure spullen

Als ik dan eindelijk een simpel t-shirt heb gevonden dat ik leuk vind en dat ook nog eens lijkt te passen durf ik tegenwoordig amper op het prijskaartje te kijken. Ik bleek laatst een zwart v-hals t-shirtje aan te hebben met een simpele opdruk dat verkocht werd voor €69,65. Holyfuck. Mooie spullen hebben vind ik leuk, maar niet als ik er een persoonlijke lening voor moet afsluiten.

3. Bent u al lid van ons?

Bijna elke winkel heeft tegenwoordig een memberclub, kaartjeskorting, actieplatform en ga zo maar door. Hartstikke leuk, die extra korting, maar ik vind al die pasjes, websites, apps en formulieren dus echt niet handig. Ik word daarom tegenwoordig geen lid meer van winkels waar ik toch weinig kom, maar als ik aangeef bij het afrekenen dat ik geen lid wil worden, word ik door het winkelpersoneel negen van de tien keer aangekeken alsof ik zojuist hebt toegegeven dat ik de dag ervoor drie baby’s heb gestolen.

kaartjes

4. Kinderen

Ik houd echt van kinderen, heus. Maar even niet van kinderen van ander winkelend Nederland als ik in een pashokje sta. Het is me nu al meer dan eens gebeurd dat ik net halfnaakt me in een broek sta te wurmen als het gordijn van mijn pashokje wordt opengerukt door het nazaat van een andere winkelbezoeker. Gevolg: eeuwig durende schaamte en angst voor kinderen in de buurt van pashokjes

5. Foundation in kleding

Heel veel gezien. Mega bruine strepen langs de hals van een ooit maagdelijk wit blouseje. Dit tafereel roept altijd een aantal vragen bij me op. Hoe, bijvoorbeeld, kan je zoveel foundation op je hoofd smeren dat het dikke bruine strepen produceert op een simpel blouseje? Maar ook: Waarom hangt dit kledingstuk voor het waakzame oog van het personeel in hemelsnaam nog in het rek?

Ik denk dat ik het voor deze maand maar even doe met de kleding die ik heb. Mocht dat niet lukken is er natuurlijk altijd nog Zalando. Thank god for that ;).

Wat is jullie grootste ergernis tijdens het shoppen?

 

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Misschien vind je dit ook leuk