New body please! #2 | 40 days sober

Sinds twee weken ben ik bezig met gezonder eten, bewegen, afvallen en alles wat erbij komt kijken als je je lichaam op een positieve manier wil veranderen. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het moeilijker vind dan ik dacht. De app van Thuisbezorgd is nog steeds vrij makkelijk te vinden op mijn mobiel na een dag werken. Daarbij eet ik in de maand november altijd veel alleen omdat vriendlief dan overwerkt tot een uur of elf ’s avonds en ik vind het ontzettend stom om voor mezelf alleen te koken. Wel zijn er een paar positieve veranderingen geweest, én ga ik een nieuwe uitdaging aan.

Sinds deze week bezoek ik mijn sportschool weer. De drempel was hoog want ik was vrij bang dat ik na tien minuten dood op de grond zou neervallen wegens ademgebrek, maar het viel alleszins mee. Gelukkig nam mijn lieve vriendin Hanja me mee op sleeptouw en we bezochten samen een Zumba les. Hoewel ik een vreselijk stijve hark ben en ontzettend slecht ben in dansen en alles wat met dansen te maken heeft, deed ik gewoon alsof ik het allemaal snapte en wonder boven wonder ging het minder slecht dan ik bij voorbaat dacht dat het zou gaan. Wat hielp was de zumbajuf, die zo vrolijk was dat ze volgens mij Poetin in een darkroom nog zou kunnen opzwepen. Eerlijk toegegeven, na een uur was ik he-le-maal stuk maar het was ontzettend lekker om het gevoel te hebben dat ik weer eens iets had gedaan.

De vrijdag erna was een cruciale dag. Ik kon nu óf mijn trend van één keer de sportschool bezoeken en vervolgens thuisblijven doorzetten, óf ik kon de keuze maken er echt voor te gaan en weer te gaan sporten. Het werd het tweede. Ik ging fitnessen, en hoewel ik wederom halfdood thuis kwam, was ik heel erg trots op mezelf en op het feit dat ik had doorgezet. Dinsdag ga ik weer sporten, en ik wil van die twee keer per week, eigenlijk 3 maken.

40 days of sobriety

Ik houd heel erg veel van wijn en bier. There, I said it. Een alcoholist noem ik mezelf absoluut niet, maar als ik drink, dan doe ik het goed. Ik houd het nooit bij één drankje en ben ook absoluut wel eens in zeer beschonken toestand thuis gekomen. Omdat ik mezelf op een gegeven moment niet meer zo leuk vond als ik dronken was, en ik andere mensen dan ook meer stom dan leuk vind, ben ik gestopt met uitgaan. Ik vond het gewoon niet leuk meer. Mensen worden vaak schreeuwerig en vervelend in een kroeg, en als je allemaal schreeuwerige en vervelende mensen in een hok zet, gaat het negen van de tien keer fout. Ik vind het simpelweg ook niet meer bij mijn leeftijd passen om iedere week in beschonken toestand over de deurmat te zwalken. Ik ga liever naar een feestje, of heb een leuke avond met vrienden thuis. Toch word ik nog steeds wel eens wakker met een kater, en kom ik er ook nog wel eens op zondagochtend achter dat ik simpelweg ‘nee’ had moeten zeggen toen een vriend of vriendin zei ‘Ach! Nog eentje! kan echt geen kwaad!’. Hoewel ik tegenwoordig alleen in het weekend drink of bij speciale gelegenheden, weet ik wel dat ik steeds minder goed tegen alcohol kan, én dat het ontzettend slecht voor je is. Ik stopte een jaar geleden eens vier weken met het drinken van alcohol, viel zo’n vijf kilo af en voelde me fantastisch. Nu wil ik de uitdaging aan gaan om tot kerst te stoppen met het drinken van alcohol. Ik wil kijken wat het voor me doet, of ik afval, fitter word en of ik het zal missen op sociale gelegenheden. Uiteraard blog ik erover, in deze rubriek!

Conclusie

Conclusie van de eerste twee weken: het eten moet beter. De Thuisbezorgd app moet van de telefoon af en er moet meer groente en fruit gegeten worden. Het sporten moet doorgezet worden en alcohol is de komende 43 dagen verboden terrein! Ik hoop dat ik jullie over twee weken kan meedelen dat de eerste vijf kilo eraf is. We zullen zien..

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Misschien vind je dit ook leuk