New body please! #1

Posted in Lifestyle, Persoonlijk

Volgens de huidige standaarden van onze maatschappij leef ik onwaarschijnlijk ongezond. Te midden van de quinoa, morning oats, boekweit en superfoods eet ik het liefst een (bruine, dat dan weer wel) boterham met kaas. Maar dát is dus niet de bedoeling, als ik duizenden nieuw opgekomen health sites moet geloven. En wellicht hebben die nieuwbakken health sites ook wel een beetje gelijk, want als ik naar mijn lichaam kijk word ik op zijn zachtst gezegd niet vrolijk.

Het wil wel eens voorkomen dat ik naakt door mijn huis wandel. Niet als gekke hobby hoor, schrik niet. Maar als ik een handdoek of een onderbroek ben vergeten te pakken en plompverloren in de douche sta wanneer ik hem heb uitgedraaid heb ik zeer weinig keus. Ik kan er jammer genoeg geen handdoek of onderbroek heen toveren. Ongelukkig genoeg loop ik dan ook wel eens langs een spiegel. En dan is het huilen geblazen als mijn met striae bekladde en verwaarloosde lichaam terug staart naar me en ik moet toegeven dat ik mijn eigen lichaam niet meer herken.  In de afgelopen zes jaar ben ik circa twintig kilo aangekomen. Ik zou veel dingen hiervan de schuld kunnen geven: ik heb een relatie gevonden, dus rust, dus ik accepteer mijn lichaam omdat mijn vriend dat doet; ik heb een moeilijke periode meegemaakt en heb er even niet op gelet; ik word ouder en mijn lichaam veranderd.. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Uiteindelijk is er maar één kneiterharde waarheid: ieder pondje gaat door het mondje.

Nu is het écht niet  zo dat ik elke dag bij de McDonalds zit, dertig zakken chips per week soldaat maak en ik elke week een krat bier in mijn lijf giet. Ik ben wel een levensgenieter. Een Bourgondiër zoals men dat dan zo mooi zegt. Maar ik vraag me de laatste tijd wel met enige regelmaat af: zou ik niet meer van het leven genieten als ik iets minder een levensgenieter ben?

Het voorlopige antwoord is: ik denk het wel. Want, alle emotie óp en alle gekheid van het spreekwoordelijke stokje af: ik zit er soms enorm mee. Ik baal ervan als zelfs een broek in maat 42 me niet past, ik schaam me kapot wanneer iemand me feliciteert met mijn (onaanwezige) zwangerschap (minimaal eens per twee maanden) en ik zou ontzettend graag eens trots over het strand paraderen met mijn bikini. Op dit moment voel ik me op z’n lelijkst ooit. Zo’n oma onderbroek of hemd die je lichaam nog een beetje strak hoort te trekken is nu ook niet bepaald bevorderlijk voor je sexyness. Dus dat hele kleine beetje dat ik daarvan in mijn lompe lichaam bezat, ben ik ook kwijt.

Ik heb in de afgelopen jaren al oneindig veel pogingen gedaan. Ook met succes. Ik schreef er blogs over, en viel vorig jaar nog zo’n 9 kilo af. Oprah en ik hebben helaas ons banksaldo en onze fantastische interviewskills niet als gemeenschappelijke eigenschap, maar we zijn beide Queens of jojo.

Dus, ik ga op zoek naar wat er, te midden van al die dieëten, tips en adviezen voor mij werkt én wat ik vol kan houden. Ik kies een aantal over het algemeen aangenomen als gezonde levenstijlen voor een bepaalde periode proberen en ga jullie laten weten wat dit doet met mijn lichaam, eens per twee weken. Of ik ben afgevallen, of ik me energieker voel, of ik me er prettig bij voel én, heel belangrijk, of het nou daadwerkelijk vol te houden is. Vanaf dinsdag 1 november (new job, new life, new body) ga ik van start! Ik ga sporten, blijf een tijd alcohol- en suikerloos en  ga op zoek naar hét perfecte dieet voor mij. Ik kan niet wachten de kilo’s voorgoed vaarwel te zwaaien.

Welk dieet werkte voor jullie? Ik kan alle tips gebruiken!

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Misschien vind je dit ook leuk