Browsing Category:

Random

Like me, please

Posted in Persoonlijk, Random

Iedere ochtend rond de klok van zeven verlaat ik nog ietwat moe mijn bed en stap ik onder de douche. Nog slaapdronken en vaak moe van alle dromen die ik had om de indrukken van de vorige drukke dag te verwerken neem ik alvast mijn dag door in mijn hoofd. Welke afspraken heb ik vandaag en met wie? Hoe stem ik mijn kleding daar op af? Heb ik dat t-shirt dat ik straks aan wil trekken niet te vaak aan? Piekerend over de keuzes die ik moet maken om mijn dag goed te laten beginnen wandel ik de douche uit. Ik kleed me aan, poets mijn tanden en loop met mijn telefoon in mijn hand naar beneden. Mijn telefoon zit aan me vastgeplakt, elke dag weer.

Read more…

Helemaal het einde, de oorlog

Posted in Persoonlijk, Random

Toen de laatste aflevering van Temptation Island was afgelopen moest ik op zoek naar een nieuwe quilty pleasure. Dat bleek niet moeilijk. Ik vond hem snel in het RTL 4 ‘Helemaal het einde’ dat sinds het begin van 2017 uitgezonden wordt. Het concept is vrij simpel: we volgen drie gezinnen die huis en haard in Nederland achter hebben gelaten en een nieuw bestaan opbouwen op La Sirena in Chili. La Sirena is een afgelegen stuk land vlakbij het surfersdorp Pichilemu, waar de gezinnen baas worden van 100m2 hectare. Ook krijgen ze 75000 euries van RTL4 (Lees: Sjon de Mol) om ze te helpen hun nieuwe bestaan op te bouwen. Klinkt gezellig toch? Is het ook! Op de Facebook pagina van het programma, beheert door medewerkers van RTL, is het echter iets minder gezellig: er is een ware ‘Helemaal het einde’ oorlog uitgebroken.

Read more…

Ik ben een beetje bang

Ik stap in de bus om van mijn werk naar mijn huis te rijden. Het is een lange dag geweest. Ik groet een chauffeur die kijkt alsof er zojuist in zijn familie drie moorden zijn gepleegd. Met een grom waarin ik geen enkel ‘Goedenavond’ kan herkennen word ik welkom geheten. Als ik netjes met mijn OV-chip kaart de rit heb betaald, zoek ik een plekje in de bus. Ik reis niet alleen. Langzaam vult de bus zich met mensen die ook graag naar de volgende plek van bestemming worden gebracht. Rustig pak ik mijn boek uit mijn tas, ik heb namelijk nog een uur de tijd om te lezen.

Read more…

I love Netflix

Netflix, ik kan er niet meer zonder. Ik vind het heerlijk om na een dag werken op de bank te ploffen en een serie te bingewatchen. Ook voor een goede film op z’n tijd zit je bij Netflix helemaal goed. I love it! Vandaag deel ik daarom de I love Netflix tag met jullie.

Read more…

Het donor dilemma

Posted in Lifestyle, Random

De laatste tijd is het thema donor zijn en worden behoorlijk in opspraak. Dit komt voornamelijk door het wetsvoorstel dat werd gedaan door D66 waarin werd gepleit voor een nieuw donorregistratiesysteem. Het donorregistratiesysteem zou moeten zorgen voor een nieuwe instroom van donoren, omdat er op dit moment nog steeds teveel mensen lang moeten wachten op een nieuw orgaan. Alle opschudding rond het nieuwe systeem zorgde er bij mij in ieder geval voor dat ik nadacht over de vraag: word ik donor of niet?

Read more…